Környezetbarát fatüzelés Kandallóval vagy kályhával

Kandallóval, kályhával környezettudatosan fűthetjük otthonunkat, miközben modern és előnyös enteriőrt biztosítanak.

Az emberi civilizáció óta a kandallók fontos szerepet játszanak az otthonok fűtésében, szinte örök értéket képviselve szépségük és funkcionalitásuk tekintetében egyaránt.

Azonban, a környezetszennyezés és a klímaváltozás problémája miatt, a megújuló energiaforrásokra kell helyeznünk a hangsúlyt.

Az ökológiai megoldások és az energiahatékonyság terén új lehetőségek és fejlesztések állnak rendelkezésre. A kandallók is igyekeznek lépést tartani ezzel a trenddel, és ma már a modern, környezetbarát fűtési lehetőségek egyikének számítanak, melyek meleg, barátságos, és hangulatos otthoni környezetet biztosítanak.

Ha kandalló vagy kályha mellett teszi le a voksát, akkor nem csak otthonát teszi kényelmessé, hanem közben a természetet is óvja.

A környezetbarát fatüzelés azt jelenti, hogy olyan fűtőrendszereket használunk, amelyek szén-dioxid-kibocsátását minimális.

A fatüzelés számos előnnyel jár, nem csak a környezet szempontjából, hanem gazdasági okok miatt is. A fa ugyanis olcsóbb fűtőanyag, mint a gáz vagy az olaj.

Emellett a fa égése során kibocsátott szén-dioxid a növények által ismét begyűjthető, így a fatüzelés nem járul hozzá az üvegházhatású gázok mennyiségének növekedéséhez.

A fatüzelést a megfelelő fűtőberendezésekkel és a megfelelő fafajtákkal kell végezni. A megfelelő fűtőberendezések általában hatékonyabbak és környezetbarátabbak, mint a régebbi modellek.

Azáltal, hogy az ilyen berendezések a fűtőanyagot fokozatosan égetik el, a hulladék mennyisége is minimalizálódik. A megfelelő fafajták kiválasztása is fontos. A keményebb fafajták több hőt termelnek, és kisebb mennyiségben keletkezik hamu és por. Ennek köszönhetően a kapcsolódó takarítási feladatok és az idők közötti karbantartás is jelentősen csökkenhet.

kandalló választás menete

I. Szükséges feltételek ellenőrzése

Amikor eldöntöttük, hogy szeretnénk kandallót vagy kályhát az otthonunkba szükséges az alapkövetelményeket ellenőrizni.

Ha még csak épül a házunk vagy ha már készen van, más kritériumoknak kell megfelelni

II. Mire szeretnénk használni

Állandó fűtésre vagy csak a hangulat kedvéért 

III. Helyszíni felmérés

Előre egyeztetett időpontban átbeszéljük az igényeket és a lehetőségeket.

IV. Látványterv és tételes árajánlat

A megbeszélt paraméterek alapján tételes árajánlatot és 3D látványtervet készítünk, így könnyebb elképzelni milyen lesz az elkészült kandalló.

V. Időpont egyeztetés, kivitelezés

Megbeszéljük, hogy a kivitelezés mikor lenne ideális és az ígért határidőn belül elvégezzük az építést. 

VI. Tételes elszámolás, számla kiállítása, kéményseprői átvétel végigvitele